Dom > Izložba > Sadržaj
Razvoj Integriranog kruga IC
May 11, 2017

Uz osnovne IC sada u postojanje, sljedeću fazu priče je u razvoju integriranog kruga.

Morao je razviti temelji se na visoke cijene laboratorijski eksperiment dostupna za nekoliko niša Aplikacija za jedan gdje je bio dostupan na nisku cijenu i za elektroniku arene.

Razvoj integriranog kruga u sadašnjem stanju za široko korištenje je mnogo godina i mnogo razvoja.

Međutim troškovi postupno pala i običaj rastao kao više proizvodi Razvijeni su kako bi iskoristili IC tehnologija.

 

Rani razvoj

Rani napredak u razvoju IC nije bilo lako. Visoke cijene dali naznaku teškoće koje su se pogreške. Prinos je bio veliki problem. Samo ograničenu količinu točnost je dostupan za vrijeme procesa, a to je značilo da samo mali udio žetona radio ispravno. Složeniji čip, manje šanse za to raditi. Čak Strujni krugovi sa nekoliko desetaka komponente dali prinos od oko 10%.

Posvetio je većinu IC razvoj 1960-ih prema povećava prinos. Uvidio je ključ za uspjeh na ovom polju leži u biti u mogućnosti za proizvodnju ICs ekonomski. To mogu postići samo ako postotak radne sklopove u na napolitanke mogao znatno povećati.

Većina razvoj i napredak su u sad-u zbog količine novca koji je bio dostupan za istraživanje svemira.

Unatoč tome drugih zemalja napravio niz značajan napredak. Europa je pa se s poljem. U velikoj Britaniji mnogo pripremnih aktivnosti su poduzete od strane Plessey za Royal Radar osnivanje. Drugih tvrtki, uključujući Feranti, standardnog telefona i kabela (S.T.C.), Mullard (sada dio Philips, koji pak promijenio u NXP) udružili su klub IC. Drugim zemljama u Europi vidio sličan interes za ove nove uređaje.

Japana, koje brzo postaje vrlo glavna sila u svijetu ekonomije vidio značaja poluvodičkih tehnologija. U većini područja istraživanja iz prvog tranzistora proizvodnje sama IC tehnologija su samo dvije godine iza sad-u. Jedan od prve japanske kompanije za proizvodnju ICs je Nippon električno poduzeće, NEC koji je donio svoje prve proizvode na tržištu 1965.

Shvativši ogromne količine istraživanja, koja će biti potrebno da se dobije svijet vodstvo, pet najvećih proizvođača japanske IC surađivali na zajednički istraživački pothvat s vladom u 1975. Ovaj program plaća ogromne dividende stavljanje neke od ovih kompanija na vrhu tablice za IC prodaje.

 

Nove IC tehnologije razvio

Svi rani rad na IC tehnologije su poduzete bipolarni tehnologijom. Vrlo brzo utvrđeno je grijati rasipanje je najveći faktor koji ograničava razvoj veličinu i složenost ICs. S brojem komponenata na IC biti upakiran u vrlo malom prostoru topline problemi bili mnogo beskonačno mnogo gore nego ako sklop je bila sagrađena pomoću diskretnih komponenti.

U početku, rad je bila koncentrirana na pronalaženje više učinkovitih načina uklanjanja topline, ali ovo dao samo ograničeni uspjeh. Ubrzo je postalo jasno da više revolucionarni pristup bio potreban ako nivoe integracije bila u porastu.

Odgovor na put prema naprijed za razvoj integriranog kruga je došao u obliku novih tehnologija tranzistora. Prvi put proizveden 1963 polje efekt tranzistor imao velike prednosti u tom vrata konzumira gotovo nema struje. Također kanal je relativno niska "na" otpornost i visok "isključivanje" otpor. Ovo napravio ga idealnim za digitalne programe gdje trenutna Potrošnja može se reducirati mnoge redova veličine.

Texas Instruments opet bili vodeći na putu i oni su bili prva tvrtka za pokretanje MOS uređaj na tržište u 1966. Njihov prvi uređaj je binarnog u Decimalni pretvarač, ali mnogi su pratili Ubrzo nakon toga.

 

Daljnje razine integracije

Kako MOS tehnologija u velikoj Mjeri svladali problem topline, put ležao otvoren za razvoj puno veći nivo integracije.

Napredak u ovom području razvoja integriranog kruga je jako brzo. Samo godinu dana nakon Texas pokrenuo svoj prvi uređaj, Fairchild preuzeo vodstvo u proizvodnji uređaja s preko 1000 tranzistora. Čip je bio malo 256 Ram-a i bio je prvi veliki pokušaj osvajanja dominaciju Magnetska jezgra memorije koji je korišten u računalima u ovom trenutku.

A to je bila prekretnica u poluvodičkoj tehnologiji uređaj nije bio komercijalni uspjeh. Čip je bio oko dva puta kao skupo kao tradicionalne jezgre memorije i to nije prodala. Međutim pokazao put koji poluvodič tehnologija je u tijeku. Samo kada 1 kbit Ovnovi su pokrenute poluvodičkih počeo li pokazati prednost.

 

Kao 1970 išla dalje MOS tehnologija je postala dominantan oblik za ICs. Iako linearni ICs su dobivanjem u popularnosti i Uvedeni su čipovi kao poznati 741 operacijsko pojačalo, to je MOS tehnologiji koja dominira na tržištu. Nivoe integracije nastavio povećavati i nove ideje počeo razvijati u umovima IC dizajneri