Dom > Izložba > Sadržaj
PCB ploča je skratila metode ispitivanja
Jun 01, 2018

1. Ako ručno zavarivanje radi razvijanja dobrih navika, pre svega, vizuelno provjerite pcb smart.com/ 'target =' _ blank '> zavarivanje PCB ploče i korištenje multimetra za provjeru kruga ključa (naročito za napajanje i zemlju) je kratak; drugo, koristeći multimetar da bi proverili da li se napajanje i kratki spoj uzemljenja zavaravaju svaki put kada se čip; Pored toga, nemojte bacati zavarivanje gvožđa, ako je pričvršćivač leptira na nogu čipa (naročito komponente na površini), nije lako pronaći.

2. 在计算机上打开PCB图,点亮短路的网络,看什么地方离的最近,最容易被连到一块.特别要注意IC内部短路.

2. Na računaru za otvaranje dijagrama PCB, mreža svjetlosnih kola, vidjeti koje mjesto je udaljeno od najbližih, najverovatnije će biti pričvršćeno na komadu. Posebnu pažnju treba posvetiti unutrašnjem kratkom krugu IC-a.

3. 发现有短路现象.拿一块板来割线(特别适合单/双层板),割线后将每部分功能块分别通电,一部分一部分排除.

3. Utvrđeno je da postoji fenomen kratkog spoja. Uzmite komad pločice na secant (posebno pogodan za jedno / dvostruku ploču), sekant će svaki delovni blok funkcionisati, deo isključenja.

4. 使用短路定位分析仪,如:新加坡PROTEQ CB2000短路追踪仪,香港灵智科技QT50短路追踪仪,英国POLAR ToneOhm950多层板路短路探测仪等.

4. Korišćenjem analizatora kratkih pozicija, kao što su: Singapore PROTEQ CB2000 kratki tracker, euro RSCG Hongkong tehnologija za kratak spoj sa QT50 trackerom, britanski POLAR ToneOhm950 višeslojni detektor kratkog spoja itd.

5. 如果有BGA芯片,由于所有焊点被芯片覆盖看不见,而且又是多层板(4层以上),因此最好在设计时将每个芯片的电源分割开,用磁珠或0欧电阻连接,这样出现电源与地短路时,断开磁珠检测,很容易定位到某一芯片.由于BGA的焊接难度大,如果不是机器自动焊接,稍不注意就会把相邻的电源与两个 焊球 短路.

5. Ako je BGA čip, poklopac je pokriven, svi spojevi za lemljenje su nevidljivi, ali je višeslojni (više od 4), tako da je najbolje dizajnirati snagu po čipu podijeljenom otvorenom, povezanom sa magnetnim perlama ili otpornikom od 0 ohma, pa ta snaga i kratkog spoja, otvorena magnetna detekcija, lako pozicioniranje na čipu. Pošto je BGA zavarivanje teško, ako ne i mašinsko automatsko zavarivanje, malo pažnje će pretvoriti dve lopte za spajke na kratko susedno napajanje i zemlju.

6. 小尺寸的表贴电容焊接时一定要小心,特别是电源滤波电容(103或104),数量多,很容易造成电源与地短路.当然,有时运气不好,会遇到电容本身是短路To je najsavremenija tehnologija koja će vam omogućiti da pređete na tržište.

6. Zavarivanje kondenzatora na maloj veličini mora biti oprezno, naročito kondenzator filtera za napajanje (103 ili 104), broj mnogih, vrlo jednostavno uzrokovati napajanje i kraću kratkog spoja. Naravno, ponekad loša sreća, zadovoljiti će i sam kondenzator, tako da je najbolji način opet otkrivanje kapaciteta pre zavarivanja.