Dom > Vijesti > Sadržaj
4 savjeta kako birati kad se izvori iz online B2B Marketp
May 21, 2018

Sourcing je u velikoj mjeri razmatran mogućnost štednje u troškovima. Sa on-line tržištima koje postavljaju horizont na internetu, kupci su bolje opremljeni da direktno rade sa proizvođačima širom sveta. Kupci iako žele istražiti brojne opcije koje su na raspolaganju zadržavaju strah od inherentnog rizika koji dolazi sa teritorije svake online transakcije. Većina kupaca takođe ne zna gde i kako započeti.

Evo šta treba imati u vidu prilikom nabavke sa online tržišta:

Ne suzite igralište - Kupci koji se bave idejom nabavke putem online tržišta nasumično potražuju globalne dobavljače. Ove slučajne pretrage mogle su iscrtati željene rezultate. Kredibilitet ipak ostaje pitanje milion dolara. Zbog toga preporučujemo korišćenje poznatog online tržišta koje zaista nudi širok izbor proizvoda, proizvoda ili dobavljača.

Pregovarajte o poštenom dogovoru - Poslovni poslovi su oskudna situacija. Kao kupac vaš fokus je na obezbeđivanju da dobijate dobru vrednost za svoj novac. Posebno budući da se proizvodi koji se nabavljaju biće ponovo prodati. Online tržišta čine izuzetno lako pronaći izvoznika koji odgovara vašim potrebama. Online tržišta takođe omogućavaju brže komuniciranje, pregovaranje i zaključivanje ugovora na jednom mestu.

Držite prevarante u uvali - Raditi na poslovnom dogovoru sa izvoznikom na hiljade kilometara može se zastrašiti. Stalno se brinete za kvalitet proizvoda koje nabavljate. Izvoznici najčešće zahtijevaju djelimično plaćanje. Za malu porudžbinu, punu isplatu je obavezna. Pa kako osigurati da je vaša investicija sigurna? Online tržišta provode čekove za oduzimanje izvoznika koji su izloženi kao prevaranti. Nekoliko mrežnih tržišta obavezuje izvoznike da šalju dokumente koje izdaju odgovarajući izvozni odbori / udruženja. Kupci se takođe mogu opredeliti za sklapanje poslova samo sa verifikovanim dobavljačima.

Prevazilaženje jezičkih barijera - Online tržišta su otvorena za izvoznike iz bilo kojeg dijela svijeta. Ne postoji geografska barijera. Stoga jezička barijera postoji. Iako postoji pogrešno shvatanje da je komuniciranje sa izvoznicima iz zemalja koje nisu u engleskom jeziku veoma teške, prilike mogu biti malo i daleko od istine. Da bi se izbegle komplikacije komuniciraju na jednostavnom, jednostavnom engleskom jeziku.