Dom > Vijesti > Sadržaj
Jedan strani odbora i obostrano pločica razlika
Jun 23, 2017

Jedan strani odbora povijesti:

Jednostrano tiskana pločica je početkom 1950-ih s pojavom tranzistora, Sjedinjene Države kao centar razvio proizvode, kada glavne proizvodne metode za bakrene folije usmjeriti jetkanja metoda za mainstream. 1953 ~ 1955, Japan uvezeni bakrene folije po prvi put od papira fenolne bakrene folije supstrata i veliki broj aplikacija u radio. 1956, Japanci pula odbor profesionalnih proizvođača, jedan strani odbora proizvodnja odmah brzog napretka tehnologije. U materijalu, rano da papirnati fenolne bakrene folije-temeljen, ali zbog tada fenolne materijal električne izolacije je niska, jadni topline zavarivanja otpor, uvijanje i drugi faktori, jedna za drugom papir sjaj Smola, staklena vlakna epoksi smole Razvoj, Potrošnja struje od elektronske opreme koja je potrebna za jednu stranu ploču, gotovo koristeći papir karton fenolne supstrata.

Jedan strani odbora mogućnosti:

Jedan strani odbora na najosnovnije PCB, dijelovi su koncentrirani na jednoj strani, žice su koncentrirani na drugoj strani. Jer žice se pojaviti samo na jednoj strani, nazivamo ovakve PCB zove jednostrano. Jer postoje mnoga stroga ograničenja na dizajn jednostrano odbora (jer ima samo jednu stranu, ožičenje može prijeći i mora biti u blizini put), Dakle samo rano sklop koristiti takav odbor;

Jedan strani odbora shemi mrežom tisak (ScreennPrinting), to jest, bakrene površine ispisan na otpor, nakon jetkanja i onda otporu tiskana Marka na otpor, i konačno proboj obrada to završiti na dijelovima rupa i oblikom The u dodatak, mali broj raznolika proizvodnja proizvoda, korištenje fotorezist formirati uzorak od fotografske

Obostrani (Double-Sided ploče) na obje strane žice. Ali upotreba dvije strane žice, mora biti između dvije strane imaju odgovarajući sklop veza Caixing. "Most" između takve sklopove se zove putem. Vodič rupu na PCB, ispunjen ili obložen metalnih rupa, mogu biti povezani s dvije strane žice. Jer paneli obostrano su dvaput velike kao jednostrano ploče i jer kablova može biti raspoređen (može biti preusmjeren na drugu stranu), to je više prikladan za korištenje u složeniji od jedinstvenog odbora strani kruga.

Sljedeće su isti kao i u "

Strogo govoreći, dvostruki ploča je vrlo važan odbor na PCB ploču, premeštanja je super, vidjeti odbora PCB odbor nije dvostruki ploča je također vrlo jednostavan, vjerujem da prijatelji na razumijevanje jedan strani odbora je potpuno shvatiti dvostruko ploča je th e nastavak jedan strani odbora, što znači jednostrano linija nije dovoljno otići na stražnjoj strani, postoje važne karakteristike obostrano ploče su vias. Jednostavna točka je obostrano linija, obje strane imaju liniju! Velikodušna je: obostrano odbor je dvostruko odbora! Neki prijatelji će pitati, na primjer, odbor obostrano liniju, ali samo jedna strana elektronički dijelovi, odbor na kraju je dvostruki ploča ili jednu stranu odbora? Odgovor je očigledan, ovaj odbor je dvostruko ploči, ali samo u duplom ručkicom napunjen tanjur na samo dijelove.